FOR SPORTSUDØVERE                                                                                           
              
Er du tennisspiller? - Gå videre til WWW.BREATHINGFORTENNIS.COM - mit site specielt dedikeret til tennis!

Hvordan er DancingSword anderledes end andet mentaltræning? - DancingSword er din værkstøjskasse til at bygge bro mellem det Mentale (dit sind) og det Fysiske (din krop). Jeg lærer dig konkrete værktøjer som forener krop og sind i ét - og som bruges ikke før eller efter kampen, men når det gælder - under kampen! 
DancingSword er et praktisk system for mental træning - hvilket betyder at systemets tekniske, psykologiske og filosofiske indhold udspringer af praktiske erfaringer, som vi får gennem konkrete øvelser. Systemet er udvik
let på basis af helhedsorienteret livserfaring set fra flere vinkler: musik, boldsport, kampsport, biologi, fysik, psykologi.

Først og fremmest lærer du hvordan du kan med små ændringer dine præstationer på banen. Vi gennemgår vejrtrækningens fysiologi og du lærer hvordan du kan optimerere din vejrtrækningsmønster. Denne optimering er baseret på resultater af det nyeste forskning i vejrtrækningens fysiologi.

Dernæst lærer at håndtere stress og vinde ved hjælp af åndedrættet, jordforbindelsen, stille sind, fokusering - og så dansen - også med bolden :-) 

Baseret på videnskabelig dokumenteret moderne forskning!

Til åndedrætstræning bruger jeg et system udarbejdet af en russisk læge og videnskabsmand Dr.Buteyko, som er videnskabelig dokumenteret og baseret udelukkende på moderne fysiologisk forskning. Du lærer følgende:

  • Forbedre din vejrtrækningsmønster så du lærer at komme tættere på tilstanden 

    af naturlig flow, zonen,


  • Forøge dine VO2max værdier (maksimale iltoptagelse) - også på tidspunkter når du ikke træner,


  • Optimere iltning af kroppens celler for optimal forbrænding og energiudnyttelse,


  • Lære specielle vejrtrækningsmønstre for din idræt forankret til bevægelse karakteristisk for din idrætsgren, 


  • Normalisere din automatiske vejrtrækningsmønster baseret på det nyeste fysiologiske forskning.


Hvad betyder "forenet krop og sind"? - Det betyder at dit sind stoler altid på din krop - og omvendt! Du er ikke i tvivl, nervøs eller bange for at tabe - dit sind er stille. Kroppen er uforstyrret hvert eneste sekund - den reagerer 
altid præcist sådan som den har lært. Nul fejlslag - nul fejlbedømmelser! Dit krop og sind i samspil fører dig til sejr.

Hvad med stærk vilje til sejr - er det ikke det vigtigste!? - Viljen til sejr er bare en forudsætning for at vinde - den går vi ud fra at du har i forvejen. Men hvis du midt i kampen begynder at tænke 

på din vilje til sejr - taber du med det samme. Og du taber det vigtigste - dit fokus. Når fokus er tabt, har du - og dit hold på forhånd tabt kampen.Jeg har da lært at man skal bruge hovedet!? - Ja, det skal man også :-) Men vilje, refleksion, strategi, taktik er altsammen dele af tænkning med hovedet - dit bevidste sind. De skal både bruges og indøves - men
før eller efter kampen. Tænker du for meget midt i kampen - taber du! Men du har også din intuition, reflekser som er dele af - dit ubevidste sind. Hvis dit bevidste og ubevidste samarbejder under kampen kan din krop helt uforstyrret udføre alt det den er bedst til - men kun hvis du er fri for tanker og 100% fokuseret til stede under kampen! Og hvad sker det så? Du vinder!


Kan man lære at være fuld fokuseret til stede under kampen? - 
Det er et spørgsmål om at bruge energien rigtigt - og det kan læres. Under kamp skal du ikke bruge din energi på tænkning men kun på det du allerede kan - at spille og bare at være til stede! At spille (teknik, strategi, taktik) lærer du i klubben af din træner. Jeg lærer dig værktøjer til at være til stede og bruge energien på den bedste måde - med forenet krop og sind. 

Læs mere om mine erfaringer med elite sportsfolk    - download PDF-brochure