Start‎ > ‎

DancingSword - Inspirationskilder

You want speed? Move slow. You want great speed? Stand still..
                          GrandMaster John Chung Li, Hwa Yu Tai Chi Kung Fu

Holistisk livssyn - Jeg har stor respekt for holisme og østlige livsfilosofier. Jeg har i årenes løb dyrket interesse for tibetansk buddhisme, zen samt holistiske kampkunst som kungfu, karate, taichi. Min interesse for vejrtrækningens påvirkning af samspillet mellem krop og sind stammer også derfra. Senere blev den understøttet af interessen for forskning i menneskets åndedræt, udført af russisk læge dr.Buteyko.

Kaizen - Japansk for "forbedring", "ændring imod det gode". En udviklingsfilosofi som kort sagt handler at gå med meget små skridt - og minimalistiske mikroskopiske mål hver eneste dag. En langsomt fremgang med meget små skridt - men hver eneste dag og med en dyb involvering. Altsammen for at modvirke stress og samtidigt sikre en stabil

udviklingsproces. Oprindeligt formuleret af amerikanske management eksperter for at tilføje industrien en boost og sikre stabil produktion under anden verdenskrig. Senere brugt til at oplære japanske erhversfolk for at genopbygge den ødelagte japansk økonomi efter krigen. Projekt- og proces-modeller som Toyota-model, Scrum, Six Sigma og LEAN er alle skabt med grundlag i Kaizen.

The Inner Game - udviklingsfilosofi af Timothy Gallwey. Det har jeg stillet bekendskab med for snart 20 år siden gennem bogen "The Inner Game of Music" og senere "The Inner Game of Tennis". Gallwey beskæftiger sig med "det Ubevidste jeg" og hvordan vi kan undgå at "det Bevidste jeg" påvirker vores præstationer negativt. Tim Gallwey regnes for en af grundlæggere af selve coaching konceptet med henblik på at frigøre menneskets potentiale.

The Power of Now
 - udviklingsfilosofi af Eckhart Tolle. Grundtanken er at nyde øjeblikket og lade sin naturlige kreativitet og tro på sig selv træde til i modsætning til sin kontrollerende, tvivlende og belærende side. Og så registrere og værdsætte selv den mindste fremgang.

Dans og glæde - Jeg har min egen musikskole, hvor jeg arbejder med samme elementer, læs mere her. Forbindelsen til dansen stammer bla. fra Paulo Siqueira, en meget inspirerende tennisspiller fra Brasilien, som har været min egen tenniscoach i en periode.

José Silva - personlige healingsteknikker er en stor inspiration med fokusering baseret på selvhypnose. Er du i kampens hede? Hvad med en meget hurtig fokusering - helt ned på 5 sek?

Torben Ulrich - Sjovt hvor store ligheder er der mellem betydningen af det umiddelbare i jazz improvisation, tennisspil, meditationen og - sikkert mange andre ting... Jeg kan anbefale en spændende bog om disse emner: "Jazz, Bold og Buddhisme". Ja.. det er rigtigt, Torben ER far til Lars Ulrich fra Metallica.

The Four Agreements - udviklingsfilosofi beskrevet af bla. Don Miguel Ruiz og som er baseret på gammel toltekisk visdom:
1. Vær ren i dit ord - Tal med integritet og sig kun, hvad du mener - og så ingen sladder. Styrk di
ne ord i retning af sandhed og kærlighed.
2. Tag ikke noget personligt - Intet af, hvad andre siger og gør, er på grund af dig - det er bare en projektion af deres egen virkelighed og deres egne drømme. Immunitet over for andres meninger og handlinger fjerner unødig lidelse og smerte.
3. Lad være med at formode noget - Find modet til at stille spørgsmål og til at udtrykke, hvad du virkelig har lyst til. Meddel dig til andre, så klart du kan, for at undgå misforståelser, sorger og drama. Bare denne ene leveregel kan forandre vores hverdag.
4. Gør altid dit bedste - Dit bedste vil forandre sig fra det ene øjeblik til det næste - og f.eks. være forskelligt når du er rask eller syg. Når du gør dit bedste, undgår du selvbebrejdelse, selvkritik og anger.Og måske vigtigst - bliver du bedre til at nyde selve processen!

Erfaringer med personlig udvikling:
- Familie, samliv samt opdragelse af mine børn

- Skuespil undervisning (efter Stanislavski's Method Acting metode)
- Sport (kung-fu, tennis)
- Musiker (udøvende på flere instrumenter)
- M
usikunderviser med egen private musikskole
- Projektledelse IPMA og PRINCE2 (IPMA-C certificeret)
Erhvervsrelateret coaching i relation til team- og projektledelse
- Kommunikation, personlig og erhvervsmæssig (teoretisk/ praktisk forløb)
- Stress spotting og stress coaching (teoretisk/ praktisk forløb)
Systemisk opstilling (helende konfliktløsning, efter Bert Hellinger metode)
- Enneagram persontypeværktøj (teoretisk/ praktisk forløb)