Sindslidelser
Sindslidelser er en samlebetegnelse for en gruppe af psykiske lidelser, som involverer manglende evne til at styre sine følelser, manglende energi, hyppige humørskift i humør osv.

Årsagerne omfatter forskellige psykiske traumer, overdreven følelsesmæssig belastning eller intellektuel overbelastning.

Symptomer omfatter bla. følelsesmæssig ustabilitet, overdreven angst, panikanfald og humørforstyrrelser. Fysiske symptomer omfatter hyppig hovedpine, hjertesorg, kronisk træthed, svimmelhed, dårlig appetit, søvnforstyrrelser mv. Sindslidelser hænger ofte sammen med forstyrrelser af den naturlige automatiske åndedrætsrytme, hvilket gør dem endnu vanskeligere at behandle.

Behandling omfatter normalt psykoterapi og lægeordineret medicin. Brug af Buteyko metoden til behandling af sindslidelser er medicinfri og har vist meget gode resultater med tusindvis forløb som er ført til fuld helbredelse.

Normalisering af åndedræt
De positive virkninger af åndedrætsterapi/ åndedrætsnormalisering på nervesystemet har en videnskabelig forklaring. Respiration center (medulla oblongata) som befinder sig i hjernestammen er tæt forbundet med andre dele af hjernen, som er ansvarlig for reflekser og generel funktion af kroppen.

Kronisk stress påvirker hyppigheden af ​​vejrtrækning, resulterer i hyperventilation og hypocapnia (en tilstand af reduceret CO2 i blodet) - hvilket fører til forværring af generelle psykiske tilstand, mens normalisering af vejrtrækning nulstiller stress og spændinger i kroppen.

Generelt kan man sige at normalisering af den daglige automatiske vejrtrækningsmønster øger nervesystemets modstandkraft mod de skadelige faktorer i daglilivet.